Kölcsönzési lehetőségek

Kölcsönzési lehetőségek

Kerékpár, kenu, motorcsónak.

Kerékpár bérlési lehetőség

A Kisfalucska Udvarház & Bisztró sporteszköztára számos aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A borvidék csodálatos természeti környezete, a Zemplén lankái kiváló úti cél túrázáshoz és biciklizéshez is egyaránt. A két kerékre vágyókat folyamatosan bővülő, kijelölt kerékpárútvonalak várják a térségben.
40 db MTB kerékpárunk közül 8 db női vázzal rendelkezik, illetve a férfi típusokból M-es és L-es vázméretek állnak rendelkezésre.
(Bukósisak, első és hátsó lámpa, pumpa és sárvédők tartoznak minden kerékpárunkhoz.) Különleges élményben lehet része azoknak, akik tandem kerékpárjainkat(2 db) bérlik ki! Csak tapasztalt bringásoknak ajánljuk!


Bérleti díjak:

3500 Ft/ 1 nap
3000 Ft/ 1 nap (több napra való bérlés esetén!)
18 000Ft/ 1 hét
Tandem: 5000 Ft/nap, 4500 Ft/nap (több napos bérlés esetén), 26000 Ft/hét


Motorcsónak bérlési lehetőség

A Bodrog élővilága halakban is gazdag, így a horgászatnak hódolok számára különösen vonzó lehet ez a lassú folyású víz. Mindezt csónakból űzni talán még nagyobb élmény, ugyanakkor az evezőlapátot kevésbé kedvelők számára egy egyszerű kiránduláshoz is ideális lehet egy motorcsónak.

A Kisfalucska 01-es motorcsónak a bodrogkisfaludi Kalóz Kikötőben van, mindössze 1,5 km-re a Kisfalucska Udvarháztól. A csónak 6 személy szállítására alkalmas, jogosítványt nem igényel a vezetése. 10 lóerős Yamaha motor segíti a vízen való haladást, valamint két zárt rakodótér is tartozik az 5,5 m hosszú csónakhoz.


A motorcsónak használatának feltételei:

  • A bérléshez személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges.
  • Motoros kishajónkat az vezetheti, aki elmúlt 17 éves, úszni tud, vezetésre alkalmas állapotban van.
  • A hajót kizárólag hajózásra alkalmas időjárás esetén adjuk bérbe.
  • Kérjük mindig vigyen magával mobil telefont, hogy a vízen is fel tudjuk venni a kapcsolatot, ha szükséges!
  • A bérleti díj tartalmazza a kötelező felszereléseket és segítségnyújtást baj esetén.
  • A bérleti díj az elhasznált üzemanyag költségét nem tartalmazza.
  • Háziállat a hajóra nem hozható!

A használatba vétel menete:

  • A hajókat rövid oktatás után adjuk át, ahol ismertetjük a legfontosabb tudnivalókat a motor kezelésével kapcsolatosan, valamint tájékoztatást adunk a legfontosabb hajózási ismeretekről.
  • Egész napos bérlés esetén a hajót reggel 8 órától lehet átvenni és napnyugtáig szükséges visszaadni. Több napos bérlés esetén a hajót vissza kell hozni éjszakára a kikötőbe. Egyéb esetekben előre egyeztetett feltételekkel tudjuk bérbe adni.

Bérleti díjak:

4 óra – 20 000 Ft + a felhasznált üzemanyag költsége
1 nap - 30 000 Ft + a felhasznált üzemanyag költsége


KENU BÉRLÉSI LEHETŐSÉG

5 db négy személyes kenunk bérlését, csak hosszabb túrákhoz ajánljuk. Ajánlott útvonalak: Sárospatak – Bodrogkisfalud (27 km, 5-6 óra + megállások), Bodrogolaszi-Bodrogkisfalud (19 km, 4-5 óra + megállások), Bodrogkisfalud – Tokaj – Bodrogkisfalud (18 km, 5-6 óra + megállások)
Ha csak egy rövid evezésre vágynak (1-2 óra), akkor a faluban lévő Kalóz Kikötő vízi eszközeinek igénybevételét javasoljuk! (www.kalozkikoto.hu)
Amit tudni érdemes a Bodrogról a vízitúrázónak: A Bodrog (ezen a néven) 65 fkm* hosszú, 50-150 méter széles, lefelé fokozatosan szélesedő folyó. Enyhe, nagy ívű kanyarokkal, viszonylag céltudatosan halad a Tisza felé. Szigetei nincsenek, mert forrásfolyói már korábban lerakják hordalékukat. Jobbról mindvégig a festői Zempléni-hegység vonulatai kísérik, Magyarországon ritka élmény ekkora hegyek mentén kenutúrázni. Tempója 1-3 km/h, a Tisza felé egyre lassuló. Úszni, fürdeni benne kellemes, biztonságos érzés, egyetlen hídja Sárospatakon található. Hajóforgalma a felső magyarországi részen szinte nincs, a határig 1-2 kirándulóhajó pöfög csak fel. Lejjebb, főként a torkolat közelében egyre több a motorcsónak, kisebb-nagyobb sétahajó, részben mert Tokaj osztálykirándulások kedvelt helyszíne.

A folyó a Bodrogzugot nyugatról határolja, így amikor azt a tavaszi áradáskor a madárseregek özönlik el, a Bodrogra is jut belőlük bőven. A Tisza és Bodrog által közrezárt tájegység a Bodrogköz, ennek déli szeglete a Bodrogzug.

Összességében elmondható, hogy nyugis folyó, nincsenek nagy örvényei, kezdő vízitúrázók számára is bátran vállalható, ha van ki beavassa őket a lapátfogás és a kajakban, kenuban mozgás rejtelmeireKérjük kedves vendégeinket, hogy óvatosan és körültekintően használják sport és kedvtelési célú szabadtéri eszközeinket a balesetek elkerülésének érdekében!

Köszönettel:
a Kisfalucska Udvarház & Bisztró csapata


Kapcsolat


Telefon: +36 30 270 9144
E-mail: udvarhaz@kisfalucska.hu